Årets kökstrender

kökstrender 2015Det är kul att förnya i hemmet och att inspireras för att ge sitt hem en modern känsla, och vad är inte viktigare i hemmet än köket? Därför så kommer här lite tips och idéer inför inredningsåret 2015 så att du får ett fräscht kök som du trivs i. När man vill välja stil till sitt kök så finns några stilar som syns tydligast i år. Till att börja med så fortsätter lantköket att hålla en stark ställning där det passar fint med rustika möbler i kombination med ljusa bastoner som kombineras med material från naturen. Formerna är mycket mjuka och stilen är tidlös.

Om man är mer praktisk av sig så håller även industriköket på att slå igenom, den som har en kökslig proffsdröm bör inreda sitt kök helt i rostfritt. Det man också ser på frammarsch är en stil som påminner om 70-talet men en nedtonad variant. Det denna stil plockat med sig från 70-talet är de varma metallerna och de ädlare träslagen men kombinerar detta med exklusiva materialval.

I allmänhet så känns trä helrätt i år, speciellt träslag av den mörkare sorten med fin struktur som till exempel äppelträd eller päronträd. Detta naturliga material ska dessutom inte ytbehandlas och behålla en ruff yta. För att enkelt ge sitt kök en mer naturlig känsla med hjälp av träinslag så kan man till exempel köpa en vacker skärbräda i trä som man kan låta stå framme mot väggen.

Vill man avancera lite mer så bör man investera i nya knoppar eller handtag till sina köksluckor eller lådor som alltså bör vara gjorda i ett snyggt mörkt träslag. Det spelar inte så stor roll hur dina köksluckor ser ut men med rustika handtag så kommer hela ditt kök att förvandlas. Det är inte bara naturliga material som behöver användas i köket, man kan också lyfta fram det naturliga genom att ha djurmotiv i dova färger på till exempel kökstextilier eller andra detaljer. Passa även på att lyfta in inslag av sten i ditt kök, antingen med en snygg marmorskiva eller en granitskiva för serveringar av ostar, pajer eller desserter.

Om du däremot tycker att naturtrenden känns lite trist och färglös så behöver man absolut inte vara rädd för att plocka in klara färger som livar upp. Självklart så ska det vara mycket smakligt organiserat men det skapar karaktär.

Kommentera