Tips som gör kalaset roligare

”Det är gästen som gör festen”

Det ligger mycket i det – men absolut inte allt. Att ha en bröllopsfest, 50-årsfest eller ett barnkalas utan mat, utan underhållning, utan musik osv. är knappast att bjuda gästerna på något trevligt. Det behövs vissa inslag helt enkelt.

Att hyra in underhållning är en bra väg att gå. Oavsett vad det är för fest.

Är det ett mingelparty kan trollkarl vara ett perfekt val. Trollkarlen går omkring i folkhavet och trollar mitt framför ögonen på gästerna. Kanske slår hen ner sig vid ett bord och trollar med servetter, tallrikar och glas. Just närheten till magin och till trollkarlen skapar en väldigt personlig känsla. Dessutom blir det minst sagt en isbrytare om det är en fest där många inte känner varandra sedan tidigare.

Är det istället grabbgänget som ska ha fest kan en väg vara att hyra in en personlig kock som inte bara lagar maten utan också lär ut hur man gör. Eller varför inte dra det ännu ett steg och gå på korvkurs i ditt eget hem?  Allt börjar med att kocken visar hur man stoppar korv och sedan tillagar dem. Självklart stannar han kvar över middagen som lätt drar ut på småtimmarna.  Kostnaden är inte så hög då man enbart betalar för ett visst antal timmar. Vill sen kocken stanna kvar efter att den betalda tiden gått ut är det fritt – förutsatt att man själv vill det förstås.

Ännu en väg att gå är att hyra en maskot. Det finns personer som på heltid jobbar med att klä ut sig till extremt stora gosedjur och uppträda på allt från barnkalas till mässor och köpcentrum. Det är en stämningshöjare framförallt när det är barn i närheten.  Läs mer om nöjestips på Hyramaskot.com

Kommentera