Värt att tänka på när du beställer dina Giveaways

Ett smart sätt för dig som vill bygga ditt varumärke och se till att synas är så kallade ”Giveaways” – olika gratisgåvor. Pennor, muggar, nyckelringar  – listan kan göras lång. Men det finns några viktiga punkter att tänka på, för att vara säker på att man köper rätt giveaway.

En av Sveriges bästa leverantörer på giveaways är foretagspresent.nu som drivs av Skoglund Reklam AB. Brett utbud, snabba leveranser och ett gott bemötande är grundvalarna i deras kundtankar. Tanken är att erbjuda riktigt bra reklamprodukter till företag till rätt priser med det som vi kallar ”det lilla extra”.

giveawaysEtt usb-minne eller ett mobilfodral inger en annan känsla än ett paraply eller ett måttband. Vad är för budskap som din giveaway ska förmedla? När du ändå funderar över budskap, överväg också utseendet på din logga och texten på din giveaway. I vissa fall (musmattor, muggar) kan det vara rätt med stora, skrikiga och färgglada loggor. Men andra gånger kan det istället vara smartare att satsa på lite det lite mer subtila, som på lyxigare pennor eller en väggklocka. Anpassa budskapet (såväl logga som form och funktion) efter målgruppen du vill nå.

På tal om målgrupp – vilka är det som ska få din giveaway? Är det förbipasserande i ett shoppingcenter, konferensdeltagare eller är det styrelsemedlemmarna i ett viktigt företag? Fundera noga över detta – kvalitet, form och funktion är några av sakerna som bör anpassas beroende på de tilltänkta mottagarna. Oavsett vilket så lär personalen på foretagspresent.nu kunna hjälpa dig med det mesta.

Det kan vara lockande att av budgetskäl tumma på kvalitet. Men tänk efter en extra gång – är det alltid värt att ta den billigaste vägen? Produkten som du delar ut ska trots allt vara en del av ditt företags marknadsföring, och ju längre den där pennan med din logga räcker desto bättre. Behovet av kvalitet ser dock olika ut beroende på målgruppen. Men en tumregel är att (inom ramen för dina ekonomiska möjligheter, såklart!) alltid satsa på kvalitet.

Håller du dig till dessa riktlinjer så bör din giveaway bli till något mer än bara en schysst gratisgrej – det kommer att leda till ökade intäkter för dig och ditt företag.

Kommentera